Barion Pixel

Mire van szükségem ahhoz, hogy elkezdjek Driftelni?

Mi kell a drifteléshez

Ez tipikusan egy olyan kérdés, ami nagyon gyakran elhangzik DRIFT iránt érdeklődőktől. Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert sokan azt gondolják, hogy elegendő venni egy olcső BMW-t, aztán hajrá.

De mi is az igazság?

De az az igazság, hogy ha komolyabban szeretnéd kipróbálni a driftet, akkor csak a gondod lesz az utcai autókkal. A DRIFT rendkívül igénybe veszi az autót, így speciális alkatrészekre van szükség hozzá. Egy alap utcai autót teljesen át kell építeni, hogy alkalmas legyen komolyabb driftelésre. Persze néhány kézifékes kanyarra vagy gumifüstölésre alkalmasak azok is.

A gumik körül keringő tévhit

Ha nem lenne elég erő az autóban, azt úgy tudod kompenzálni, hogy keményebbre fújod a hátsó gumikat. Az csak szóbeszéd, hogy a drift autóra gyenge minőségű gumik kellenek, hogy jól csússzon, hiszen ugyanúgy szükségük van az oldalirányú tapadásra, mint a hagyományos versenyautóknak (ha nem jobban), hogy képesek legyenek azokra az óriási sebességekre, azokkal az őrületes forgásokkal, melyek verseny szinten gyakran láthatók. Ahhoz azonban, hogy az alapokat elsajátítsd, tökéletes lesz az olcsó, vagy félig-használt gumi is.

Ha érdekel, hogy milyen autókat ajánlunk drifthez, akkor olvasd el Milyen autóból lehet jó drift autó? című cikkünket!

Profi drift versenyző szeretnél lenni?

Tovább a drift iskolára

Csak élezni szeretnéd a driftet?

Tovább a drift vezetésekre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük