A Cselőtei Speed Zone-ról

Hogyan kezdődött?

2012. őszén rendezték meg a Mogyoródi Hungaroringen a King Of Europe kupa sorozatának egyik versenyét, ahova mi is, mint nézők látogattunk ki. Az ott látottak szinte elvarázsoltak bennünket és eldöntöttük, hogy mi is szeretnénk részesei lenni ennek az adrenalinban bővelkedő sportnak. Ennek tudatában szinte azonnal elkezdtük építeni a versenyautót. Az építés során sok információ és tapasztalat cserélt gazdát. Megpróbáltunk egy olyan autót építeni, ami a nemzetközi Drift versenyeken is megállja a helyét. Sok idő és energia befektetése után 2013. májusában el is készült az autó. Úgy gondoltuk, hogy vannak olyan emberek, akik nem tudnak vagy nem akarnak építeni saját verseny-gépet, viszont versenyezni igen is szeretnének! Ennek tudatában úgy döntöttünk, hogy ne csak saját használatra legyen az autó, hanem bárki számára, aki szereti az autósportot, és szeretne akár csak egy alkalommal is versenyen, vagy baráti körben autózni, és elsajátítani a Drift tudományát.

Ezzel a céllal alakítottuk meg a vállalkozásunkat és a csapatunkat. Ebben segítünk bárkinek, és igyekszünk a tudásunkat átadni azoknak, akik akár hobbi szinten, akár versenyzői szinten szeretnének belekóstolni a Drift világába.

Családi vállalkozásnak indult, és a mai napig így is maradt. 2013-ban egy autóval (BMW e46) indultunk, mostanra 9 autóval tarkítjuk a drift flottát Mogyoródon. A német és japán hátsókerék meghajtású autókat részesítjük előnyben, így a BMW és Nissan márkák mellett döntöttünk. Ezeket az autókat használjuk drift oktatásra és versenyzésre, valamint ezek közül lehet autókat bérelni azoknak, akik a drift oktatás során úgy döntenek, hogy szeretnék kipróbálni magukat a versenyzésben is, de egyenlőre még nem akarnak vagy nem tudnak saját autóra beruházni.

A jelenlegi flottánk:

  • Driftre: BMW e46, BMW e30, Nissan Skyline
  • Pályautózásra: Suzuki Swift
  • Mini rallyra vagy szlalomra: BMW e36    

A csapatunk büszkeségei és legjobb eredményei:

Pro2 bajnokaink: Cselőtei Patrik, Zajacz Péter, Orbán Zsombor

Pro dobogósaink.: Cselőtei Csaba, Cselőtei Patrik

Pro 2 dobogósaink.: Kozma Tas Bence, Stölkler Csaba, Törőcsik Gábor,

Ha érdekelnek a részletek, akkor csekkold a drift autóflottánkról szóló oldalt!

Tovább a drift autókra

Drift versenyek

Igyekszünk nemzetközi szinten is megjelenni és eredményeket elérni, így évente 3-4 alkalommal indulunk a határon túl versenyeken is olyan országokban, mint pl. Szlovákia, Ausztria, Románia, Szerbia, Csehország. Itt rendeznek leggyakrabban Drift versenyeket.

Az egyik legfőbb motivációnk az, hogy ezt a fantasztikus sportot minél több emberhez eljuttassuk és népszerűsítsük, valamint az, hogy utánpótlást neveljünk a versenyekre.

A következő években a nálunk tanuló növendékek pályafutásának nyomon követése az egyik legfontosabb cél, és persze az abszolút bajnoki címek elérése.

Ha érdekelnek a hazai és nemzetközi versenyek, akkor javasoljuk, hogy csekkold drift versenynaptárunkat, mert minden évben aktualizáljuk!

A Mogyoródi pályáról

A pálya kb. 3000m2-en terül el, ami 2019-ben vadonatúj aszfaltborítást kapott. A pálya kifejezetten arra a célra készült, hogy a drift oktatást a lehető leghatékonyabban, profi körülmények között lehessen végezni. Minden olyan ív felkerült rá, amiket betanulva azonnal el is tudnak indulni a versenyen azok, akik ilyen ambíciókkal rendelkeznek. A teljesen kezdőktől egészen a profi pilótákig mindenki tud rajta gyakorolni.

Természetesen az elsődleges célja a drift oktatása, az hogy megtanítsuk az ide érkezőket vagy csupán a drift taxi programunkkal egy különleges élményt adjunk a vendégeinknek.

Az a pálya is, mint a legtöbb autóverseny pálya, csak a tavasztól őszig tartó szezonban üzemel, hiszen a hideg és fagyos téli szezonban nincs lehetőség arra, hogy megfelelő körülmények között gyakorolják és oktassuk a driftet.

A pálya magánpálya, így lehetőség van arra, hogy jogosítvány nélkül is ki lehessen próbálni a driftet. Természetesen előny az, ha már valaki tud autót vezetni, de nem kizáró tényező.

Ha kedvet kaptál…

Ha kedvet kaptál arra, hogy kipróbáld valamilyen driftoktatás programunkat, akkor az alábbi élmények közül tudsz válogatni:

Legolcsóbb
Pároknak, barátoknak

Drift

Drift Taxi