Barion Pixel

Milyen autóból lehet jó DRIFT autó?

Milyen autót válasszak drifthez?

Elméletileg minden hátsó kerék meghajtású autó alkalmas driftelésre, különösen ha sperr vagy hegesztett diffivel rendelkezik. Azonban van néhány autótípus, amely sokkal jobb ár-érték arányú, mint társai, könnyen hozzáférhető tuning- és pótalkatrészekkel.

Kezdő drift autónak ezek között érdemes válogatni:

  • Nissan 200SX / Silvia (S13, S14, S15)
  • Nissan Skyline (a GTS típus variáns hátsó kerék meghajtású)
  • BMW 3-as széria
  • Toyota Supra
Nissan

Nissan 200SX

A piactól függően a Silvia, a 240SX vagy a 200SX váltak a legnépszerűbb autókká a driftelők körében.
Az S-alváz nagyon népszerű a motorsportokban, és emelett elmondhatja magáról a Nissan 200SX, hogy a könnyű súlya mellett nagyon jó súlyelosztással is bír és mindemelett az utángyártott alkatrészekkel való ellátottsága is rendkívül jó, így egy nagyon népszerű drift autóvá vált.

Használtan: 7.000.000 Ft-tól

Eladó Nissan 200 SX autók
Nissan-200SX-S13-OEM drift autó
Nissan

Nissan Silvia S13

A fentebb említett S-alváz nagyon népszerű a motorsportokban, különösen az S13-tól S15-ig terjedő járművekben.
A Silvia S13 olyan súlyeloszlással, könnyű súllyal, utángyártott támogatással rendelkezik, amelyeket a driftelők nagyra értékelnek.
Elmondhatjuk, hogy a driftelő közösségben az autó mérföldkővé vált.

Használtan: 4.000.000 Ft-tól

Eladó Nissan Silvia S13 autók
Nissan Silvia S13 drift autó
Nissan

Nissan Skyline

A Nissan Skyline erős és megbízható motorral rendelkezik, a Nissanokra jellemző könnyű és jó súlyelosztású karosszériával együtt. Emelett széles körben elérhető módosítási és átalakítási lehetőségei vannak, ami miatt nagyon jó választás lehet drift autónak.
Nem mellesleg egy rendkívül népszerű „kultusz” autónak számít, ami már önmagában is népszerűvé teszi.

Használtan: 6.900.000 Ft-tól

Eladó Nissan Skyline autók
bMW

BMW E széria

Az E30-as BMW az 1980-as években jelent meg, a kompakt méret, a könnyű karosszéria és a hátsó kerék meghajtás miatt tökéletes választás a driftelni vágyók számára.
Az E30-as BMW emellett nagyon könnyen módosítható, hatalmas alkatrész-ellátottsággal rendelkezik, így könnyen lehet módosítani, átalakítani, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelő drift autót építsen belőle.

Használtan: 1.500.000 Ft-tól

Eladó 3-mas szériás BMW autók
BMW E30
Toyota

Toyota Supra

A Toyota Supra kiváló választás a drift autók között. Az autó elődjének, az A70 Supra modellnek a legendás drift versenyző, Keiichi Tsuchiya volt az egyik vezető tesztelője. A Supra-ra rendkívül jó irányíthatóság és vezethetőség jellemző.

Az A70 Supra és annak utóda, az A80 Supra is jól ismert a drift közösségben, főleg azért, mert az autók rendkívül merev, kiegyensúlyozott súlyeloszlású. Emellett a Suprakat nagyon erős és strapabíró motorok hajtják, amelyek önmagukban is nagy teljesítményre képesek.

Használtan: 3.600.000 Ft-tól

Eladó Toyota Supra autók
Toyota Supra

Profi drift versenyző szeretnél lenni?

Autóra sincs feltétlen szükséged! Mindenben tudunk segíteni!

Drift iskola

Alternatív megoldás

Alternatív megoldás lehet négy kerék meghajtású autót hátsó kerekessé alakítani egyszerűen a központi differenciálmű kiiktatásával, illetve az első kerék meghajtás megszüntetésével, de azt mindenképp tartsuk szem előtt, hogy ez a megoldás sokkal több nyomást fog helyezni bizonyos alkatrészekre, melyekre normál esetben az autó erejének csak egy része nehezedne.

Drift autó kipróbálása

Ha kedvet kaptál arra, hogy kipróbálj egy drift autót, akkor Nálunk (Mogyoródon, Budapesthez nagyon közel) meg tudod tenni.  A drift oktatásokon BMW E46 AC SCHNITZER 330Ci-vel és további E46-os BMW-kkel tudsz driftelni. Emellett versenyeken Nissan 350Z V8-cal és Nissan Skyline R33 Rb25-tel vagy egy BMW M6 LS3 Biturbo 850hp 1000nm autóinkkal találkozhatsz. Ha érdekel hogyan néznek ki és mit tudnak, akkor látogass el az autóink oldalra.

Ha kedvet kaptál, akkor gyere el egy drift oktatásra hozzánk és szívesen válaszolunk bármilyen autóépítéssel vagy drifteléssel kapcsolatos kérdésre.

4 thoughts on “Milyen autóból lehet jó DRIFT autó?

  1. Pingback: Mire van szükségem ahhoz, hogy elkezdjek Driftelni? | DRIFTOKTATÁS.hu

  2. Pingback: Drift versenyek | DRIFTOKTATÁS.hu

  3. Driftoktatás.hu csapata says:

    A drifteléshez magas fordulatszám kell, ami nem feltétlen jó egy diesel motornak. Remélem, hogy választ adtam. 🙂 Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük