Barion Pixel

Drift élményt ajándékba

Miért jó Drift élményt ajándékozni?

Kezdjük azzal, hogy egyáltalán miért érdemes élményt ajándékozni. Fizikai tárgyaknál általában milyen gondolatok mentén szoktunk ajándékot választani?

Mi a hobbija, mire van szüksége, mit említett meg legutóbb. De vajon ez jó irány?

Gondoljunk csak bele abba, hogy ha vajon valóban annyira szeretné azt a bizonyos tárgyat, akkor vajon nem vette volna meg magának? Természetesen vannak olyan helyzetek, hogy valaki nem engedheti meg magának ezért többen összeállnak és úgy veszik meg és ez egy teljesen jó ajándékozási módszer, amennyiben meggyőződtünk előtte arról, hogy valóban szüksége van rá vagy valóban annyira vágyik az adott tárgyra.

És amikor nem jött össze…

És gondoljunk csak bele abba is, hogy hányszor jártunk úgy, hogy mindent megtettünk, hogy megvegyük a legjobb ajándékot. Rengeteget jártunk utána, megkérdeztük a családját, barátait, ismerőseit, úgy gondoltuk, hogy meg van a tuti ajándék, aztán amikor kibontotta a csomagot, azt láttuk az arcán, hogy a mosoly nem annyira őszinte, mint amire vágytunk. Ő is csalódott és mi is, hiszen Ő is vágyott valamire és mi is és senki sem azt kapta, amire vágyott. Ez az ajándékozásban a legkevésbé várt élmény.

Vajon ez az élményekkel nem fordulhat elő?

De, előfordulhat, csak sokkal kisebb az esélye, hiszen amikor megkapja az ajándékot, még nem tudja, hogy mit várjon tőle, ezért kíváncsi és izgatott lesz egészen addig, amíg ki nem próbálja, meg nem tapasztalja az élményt. És majd akkor fogja eldönteni, hogy örül annak az ajándéknak vagy sem. Szóval a csalódás nem jellemző az élményajándékoknál. Ha pedig valami olyasmit kap, amire nem számított, vagy amivel még nem találkozott korábban, akkor még nagyobb a valószínűsége annak, hogy örülni fog az ajándéknak.

Nagyon nehéz biztosra menni az ajándékozásban, ezért mi sem fogjuk azt állítani, hogy ha a mi élményeinket vásárolod meg, akkor 100%, hogy maximálisan boldog lesz az ajándékozott.

Azt viszont bátran ki merjük jelenteni, főleg a visszajelzésekre alapozva, hogy sokkal nagyobb a sikerarány ezzel az élménnyel.

Ennek a legfőbb oka, hogy olyan ajándékot kap, amivel nem igazán találkozik a hétköznapokban valamint az, hogy már az ajándékutalvány kézhezvételénél érzi, hogy ez egy adrenalindús élmény lesz, ezért biztos, hogy izgatottan fogja várni az időpont elérkeztét, amikor ki tudja próbálni ezt a különleges élményt.

Szóval ha ajándékról van szó, akkor mindenképp az élmény ajándékozását javasoljuk, hiszen ezek az élmények nemtől, kortól függetlenül mindenki számára egy életre szóló meglepetést fognak jelenteni.

Még néhány érv az élményajándékok mellett: általában az élményajándékokat nem csak az ajándékozottak veszik igénybe, hanem kisebb nagyobb társasággal együtt, ami pedig plusz élményt nyújt, hiszen valaminek az átélése, megélése sokkal jobb a közvetlen családdal, barátokkal, mint egyedül. Így az élmény kiterjed másokra is, nem korlátozódik csak egy személyre, amit mondjuk egy ajándéktárgy jelent. És azt az érzést, amit az ajándékozó él át, amikor látja, hogy az ajándékozott mennyire élvezi a programot, semmihez sem lehet hasonlítani, hiszen sokkal tovább tart és sokkal tartósabb is, mint amit egy tárgy okoz.

Egy kis tudomány az ajándékozáshoz

Tudományos kísérletekkel is vizsgálták azt a jelenséget, hogy mit okoz egy fizikai tárgy vagy éppen meddig okoz örömet a vágyott tárgy megszerzése. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy körülbelül 3 hónapig örülünk a hőn áhított tárgyunknak, aztán a boldogság érzése megszűnik a tárggyal kapcsolatban. Ezt a vizsgálatot ugyan nem kifejezetten ajándéktárgyakra készítették, de mivel a koncepció ugyanaz, ezért levonhatjuk azt a következtetést, hogy az ajándéktárgyakra is igaz, hogy mindössze 3 hónapig örül neki valaki, aztán ugyanaz az érzése lesz az ajándékkal kapcsolatban, mint bármelyik más használati tárgyával kapcsolatosan. Egy élmény viszont hosszan tartó örömet okoz, amit bármikor fel lehet idézni. Elegendő csak fejben rágondolni és ugyanaz az érzés fogja el, mint amikor fizikailag átélte azt. A ma modern technikáknak köszönhetően pedig bármikor újra lehet élni, hiszen lehet rögzíteni az élményt digitális eszközökkel, így később fotók, videók formájában újra és újra át lehet élni azt az érzést, amit az élmény kipróbálásánál átéltünk. Ennek köszönhető nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagítjuk azt, akinek nem egy ajándéktárgyat ajándékozunk, hanem egy élményajándékot.

Bízunk abban, hogy sikerült megfelelő mennyiségű és minőségű információval érvvel szolgálni az élményajándékok mellett ezzel is segítve azt, hogy az ajándékkal sikerüljön elérned azt a célt, amit szeretnél. Kívánjuk, hogy sikerüljön felejthetetlen élményhez juttatnod szeretteidet és ha ehhez mi is hozzájárulhatunk, akkor attól mi is boldogok leszünk.

Ha bármilyen kérdésed felmerül a saját élményajándékainkkal kapcsolatosan, akkor az elérhetőségeink bármelyikén lépj velünk kapcsolatba és segítünk, amiben csak tudunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük