Barion Pixel

Autós élményprogramok, avagy a Drift okozta adrenalinbomba

Az autós élményprogramok bűvöletében nőttél fel. A benzingőz beszippantása az életed alapvető része volt. Míg mások fociztak, te a kis, ajándékba kapott fémautóiddal játszottál. Versenypályákat építettél, és gondolatban az autós élményprogramok teljes arzenálját élted meg.

 

SZÁGULDOZÁS

A Városliget melletti utcák egyékében volt az albérleted. Szerettél ott élni: közel volt a belváros, de a kis galériás lakásodban úgy elbújhattál a világ elől, mintha ott sem lettél volna.

Imádtad a szolgálati autódat. Szinte állandóan úton voltál. Egy ötlettől vezérelve fogtad magad, és leugrottál meglátogatni a szüleidet. Az autós élményprogramok szerves részét képezte a száguldozás.

Amikor ráfordultál az M3-as kivezetőjére, betoltad a kedvenc pörgős zenédet, lehúztad az ablakodat, és teli torokból üvöltöttél bele a világba. Szabadnak érezted magad, aki végre azt csinálhatta, amit a legjobban szeret.

Sokáig igazán büszke voltál arra, hogy egy éven át egy autó sem előzött meg a közutakon. Mert nem hagytad. Tapadtál az előtted haladókra, visszaváltottál, élvezted, hogy bőg alattad a motor, és amikor egy kis helyet láttál magad előtt, már indultál is.

 

AZ ELSŐ KÉZIFÉKES MEGFORDULÁSOD

Sosem felejted el. Az élmény kitörölhetetlen. Leesett az első hó, és éppen a munkából autóztál hazafelé. A városligeti felvonulási térén megláttad azt a pár bátor sofőrt, akik a kézifékes megfordulás okozta autós élményprogramok előadásra iratkoztak be.

Egyből ott teremtél, mert mindig ott élt benned a vágy, hogy ezt te is kipróbálod. Nekiindultál, de még nem merted behúzni a kéziféket, és hirtelen eltekerni a kormányt. Egy apró félsz élt még benned. Mert mi lesz, ha valami rossz történik veled, és a hirtelen mozdulattól felborul a kocsid? Ez az érzésed csak egy pillanatig tartott, gyorsan átlendültél rajta.

Újra gázt adtál, érezted, hogyan kaparnak az autód gumijai. És ekkor megtörtént: kézifék, hirtelen kormányeltekerés, és csak az üvöltésedet hallattad. Vágódott az autód, és legnagyobb meglepetésedre tökélesen megfordultál.

Igazi autós élményprogram volt ez a javából. Bátran pörögtél, majd – figyelve a többieket – újra és újra nekiindultál, és a végtelenségig képes lettél volna élvezni ezt a játékot. Volt, hogy valaki a fordulást követően elakadt a hepehupában, ilyenkor a hozzá legközelebb álló autós gyorsan kiugrott a kocsijából, hátulról megtolta, és már mindenki ment is tovább a dolgára.

 

MIVEL LEPJEM MEG MAGAM?

Hallottál már a driftről, sőt videókat is néztél róla. Tervezted, hogy elmész egy ilyen versenyre, de valahogy mindig közbejött valami. Jól ismerted magad: ha valami ott motoszkált a fejedben, fogtad az ötletet, és megvalósítottad.

Beütötted a keresőbe a drift oktatás szót. Most valami igazán hamisítatlan autós élményprogramra vágytál. De csak magad. Most nem akartál szólni a haveroknak, nem vágytál társaságra. Egyedül akartad feltérképezni a drift vezetés rejtelmeit. Így találtál rá a meghirdetett egész napos drift oktatásra. Megnézted a helyszínt és az időpontot: Mogyoród optimális volt neked, a megadott időpontok közül a 9-től 15 óráig tartó oktatást választottad.

A megrendelés után megkaptad a válasz e-mailt, benne a vouchert és az ízlésesen megtervezett ajándék utalványt. Ez az ajándék csak neked szólt. Kemény hónapok álltak mögötted, rengeteget dolgoztál, és most igazán arra vágytál, hogy az autós élményprogramok közül belekóstolj a drift vezetés rejtelmeibe.

 

EGÉSZ NAPOS DRIFT OKTATÁS

Korán keltél. A reggeli és a kávé után egyből elindultál. A pályán leültél, és elképzelted magad, miközben nyolcasokat írsz, füstölő kerekekkel helyben forogsz és természetesen kézifékkel megfordulsz.

A szervezők igazán kitettek magukért. Egy profi autóversenyzőt és egyben vezetéstechnikai tanárt biztosítottak neked mentorként, így borítékolható volt a siker. Az elméletet és a gyakorlati finomságokat is a legmegfelelőbb személytől kaptad meg. Kezdettől fogva te vezettél, mert az egész napos drift oktatás a te személyes vezetési élményeidért lett kitalálva.

Az autós élményprogramok közül mindig is erre vágytál. Ültél a BMW E46 volánja mögött, és égetted azokat a széles gumikat. Aztán behúztad a kéziféket, hirtelen balra rántottad a kormányt, és csak úgy vágódott az autód. Az élmény leírhatatlan volt, az ereidben villámárvízszerűen megnőtt az adrenalin mennyisége. Újra a régi, már lassan elfeledett szabadság érzése kerített a hatalmába. Súlytalannak érezted magad, és mérhetetlenül boldog voltál.

Az egész napos drift oktatás magában foglalt egy kiadós ebédet is. Miközben az étterem teraszán ültél, és a kávédat kortyolgattad, figyelted a sporttársaidat, miként élték meg ők is az autós élményprogramok közül a drift okozta adrenalin túltöltekezést.