Barion Pixel

Drift versenyek

Drift verseny

Már néha-néha megcsillanni látszanak a napsugarak az autókon, ami a drift versenyzők számára egyenlő azzal, hogy hamarosan itt a drift verseny szezon.

Ugyan még csak január végét írjuk, de egy-egy kellemesebb napsütéses napokon már be lehet indítani a drift autókat és lehet velük „csapatni” néhány kört. Természetesen minden drift versenyző ezt a pályákon teszi meg, nem pedig a közúton ;-).

Az első komolyabb versenyre még várni kell március végéig, de addig is az edzéseket már el lehet kezdeni. A hazai versenyek helyszíne általában Kunmadaras, Kalocsa, Tököl és Máriapócs. Ezek a versenyek a legszínvonalasabbak, sokan közülük nemzetközi versenyek.

Drift versenyek egész évben

Márciustól kezdődően egészen októberig minden hónapban találhatunk 1-2 versenyt ezeken a versenypályákon, így aki eljutott már arra a szintre, hogy elindulhasson drift versenyen, annak már nagyon sok lehetősége van ezt megtenni. Szerencsére megfigyelhető az a tendencia, hogy egyre több és több verseny kerül megrendezésre az évek során, ami azt mutatja, hogy folyamatosan növekszik az igény mind versenyzői, mind pedig nézői téren.

Az egyre több verseny magával hozza a színvonal növekedését is, hiszen minél több versenyt rendeznek, annál több edzésnap is kerül megrendezésre, ahol a drift pilóták folyamatosan tudják fejleszteni a tudásukat. Ezt tökéletesen mutatja az, hogy a hazai és nemzetközi versenyeken is egyre előkelőbb helyezést érnek el a magyar pilóták.

És úgy tűnik, hogy az utánpótlással sem lesz gond, mivel az is észrevehető, hogy folyamatosan növekszik a fiatalok száma a versenyeken. Már lehet találkozni 12 éves srácokkal is, akik képesek megszorongatni a felnőtt versenytársaikat, még izgalmasabbá téve a versenyeket. Már Magyarországon is kerülnek megszervezésre drift táborok gyerekek részére, ahol az a cél, hogy a gyerekek megismerjék a drift alapjait és kedvet kapjanak ahhoz, hogy a későbbiek során ők is versenyzővé vállaljanak.

Egyébként elmondható, hogy Magyarországon sokkal több és jobb a lehetőség a drift megtanulására, mint más országokban. Rendszeres oktatásokon lehet például részt venni Tökölön és Mogyoródon is, ami nagyszerű lehetőség azok számára, akik csak ki akarják próbálni a driftet vagy akár abban is elgondolkodtak, hogy milyen lenne versenyeken részt venni. A mogyoródi tanulópálya 2019-ben kapott friss aszfaltot és új nyomvonalat, amit a Cselőtei Speed Zone csapatfőnöke, Cselőtei Csaba tervezett, aki nemzetközi szinten is sikeres versenyző. Már több, mint egy tucat olyan versenyzővel lehet találkozni a drift versenyeken, akik az Ő keze alatt sajátították el a versenyzéshez szükséges tudást. Ezen kívül a hazai versenyszféra legnagyobb csapatával rendelkezik. A mogyoródi drift oktatások az Ő vezénylése alatt, saját maga vagy a képzett trénerei által kerülnek lebonyolításra.

Lehetőség van arra is, hogy drift iskolákban vegyenek rész azok, akik eldöntötték, hogy ők bizony versenyzők lesznek. Jelenleg Tökölön és Mogyoródon van lehetőség arra, hogy szervezett keretek között tudják elsajátítani a versenyzés alapjait, majd később a versenyzéshez szükséges alap és profi tudást is.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy Te is drift versenyző legyél, akkor jelentkezz drift iskolánkba az oldalon!

Versenyre fel!

Ebben a hónapban megrendezésre kerülő események:

árpilis

20ápr(ápr 20)13:1721(ápr 21)13:17Sebesség fesztivál - TökölBelépőjegy áraSzombati nap felnőtt belépőjegy : 5500 Ft/ fő, Vasárnap felnőtt jegy :6500 Ft/fő

Megnézem az egész éves drift versenynaptárat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük